NYOMIK

Blog azoknak és azokról, akik valamilyen nyomot akarnak hagyni a világban

Friss topikok

  • Komment_Elek: Lassan két és fél év után újra olvastam a sztorit, és látom, azóta mások is írtak bőven. Megdöbben... (2012.11.14. 16:37) Akikre büszkék vagyunk
  • g.b.show: @m e o w: igyekszem megoldani a dolgot... néha sikerül, néha nem... mac-gépen sosincs vele problém... (2010.07.18. 13:15) Békakirály, királybéka
  • g.b.show: @Tatu Monk: ezt csak arra a megtisztelő jelződre reagáltam, hogy "drága, fellengzős nemzedéktársam... (2010.07.05. 14:36) Tízmillió mozi országa vagyok
  • g.b.show: @BajszosErik: Ez tetszik! Igazad van! Kösz! (2010.06.29. 07:15) Működik

Akikre büszkék vagyunk

g.b.show 2010.07.17. 19:26

 

A pasi a falnak dőlve nézelődött. Kezében söröskriglit tartott. Már legalább a hatodikat. Lelkes fiatalember beszélt hozzá, újra meg újra elmondva, hogy mennyire tiszteli és nagyrabecsüli. Aztán felajánlotta szolgálatait. Akármiben. A pasinak persze fogalma sem volt arról, hogy ki ez a fiú és mit akar. Nem is nagyon érdekelte. Figyelmét egészen más dolog kötötte le.

Egy miniszoknyás, szép mellű, hosszú combú hossteslányt bámult már régóta. Amikor a lány ismét elhaladt előtte, önkéntelenül tett felé egy lépést. Kibillent az egyensúlyából, magára löttyintett egy kis sört. A fiú, aki még mindig beszélt, rögtön felajánlotta a saját zakóját. A férfi szó nélkül félretolta lelkes imádóját, és kocsányokon lógó szemekkel elindult egy kicsit dűlöngélve a jóseggű csaj után.

Sokan odaköszöntek neki, megadták - biztos, ami biztos - régi-új telefonszámaikat, a jövőheti ebédekről és teniszpartikról, a közelgő nyaralásról érdeklődtek. Udvariasságból váltott egy-két szót azokkal, akikről úgy tudta, "fontosak". Meghallgatta, hogy melyik most a legmenőbb kupleráj, kit kellene kicsinálnia, előretolnia, zsarolnia vagy a saját érdekeire hivatkozva manipulálnia.

A lány háttal állt, amikor odaért hozzá. Bizalmasan átfogta a derekát, és belecsókolt a nyakába. A szerencsétlen vörösen-riadtan hátrafordult, de amikor meglátta a tévéből jól ismert arcot, elbizonytalanodott, visszakushadt. Láthatólag eltöprengett azon, hogy a vendégek ilyen szintű szórakoztatása is benne van-e munkaköri leírásában. Aztán döntött. Udvariasan, de határozottan lerázta magáról a férfi tolakodó, izzadt kezét, és elsietett. Talán csak azért nem mutatott hajlandóságot a dologra, mert munkaidőben volt. A tömény alkoholszag, a modortalan viselkedés, a sörhas és a nagy korkülönbség biztosan nem zavarta volna. A magabiztosság hökkentette el: hogy a férfi biztos volt benne, ő ugrani fog, csak azért, mert a pasi valaki…

A lány viselkedése teljesen felháborította a beindult hímet. Nem volt rá felkészülve, hogy pofára esik. Félhangosan káromkodott egyet, talán le is kurvázta az elsiető lányt, belekortyolt egy újabb korsó sörbe, és büfögött egy jóízűt. Hangoskodás hallatszott a ruhatár felől. Újabb illusztris vendégek érkeztek. Egymást támogatva, harsányan röhögve jöttek föl a lépcsőn. Ők már elkezdték az ünneplést valahol másutt. Elvégre ha meghoznak egy törvényt, amely legalább nyolc évet váratott magára, azt illik tiszteségesen megünnepelni. A férfi sörrel a kezében még egyszer alaposan körbejárta a lepusztított svédasztalt, hátha akad rajta valami. De nem volt szerencséje. Úgy döntött, hogy hazamegy.

Kifelé menet a kollégák ellátták néhány jó tanáccsal, hogy ilyenkor hova érdemes menni dugni. Már majdnem kiért a kapun, mikor a ruhatáros néni utánaszólt: - Államtitkár úr, itt tetszett felejteni az esernyőjét! - Visszament, magára erőltetve megnyerő, óriásplakátos mosolyát, hiszen még oly kevés idő telt el  a választások óta. Amikor becsapódott mögötte az ajtó, a ruhatáros néni még magában megjegyezte: - A tévében sokkal magasabbnak látszik.

 

 

77 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyomik.blog.hu/api/trackback/id/tr482157675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clyde 2010.07.18. 11:21:50

Tetszett.

Az adagolás is szépen megvan.

Ha már adagolásról van szó, mondjuk, én kicsit félnék, hogy a következő törvény után meglesz e még ez a cikk -> weboldal -> szerző Mo.-n -> szerző élve akárhol is. :S

g.b.show 2010.07.18. 11:36:12

@Clyde: Köszönöm. A kedves szavakat és a féltést is. Tudod, én már éltem meg olyan kort, amikor az a közmondás járta, hogy érted jöttünk (elvtárs...), nem ellened. Sőt, megéltem ezt a rendserváltozás után is (csak nem elvtárs volt a megszólytás...). És remélem, őszintén, hogy soha, de soha nem fordulhat ez elő még egyszer.Hogy mégiscsak képesek vagyunk tanulni is olykor!

dinalin 2010.07.18. 11:36:23

Honnan szorult beléd ennyi rossz máj, kedves szerző, elárulnád?

g.b.show 2010.07.18. 11:40:24

@dinalin: Rossz máj? Nincsen abból semmi. Inkább csak szomorúság olykor. És optimizmus még többször. Meg persze tények. Ha látok valamit, leírom. Gogol azt mondta: Ne a tükröt szidd, ha az arcod görbe!

Netuddki. 2010.07.18. 12:02:00

@g.b.show: Ezt most tényleg láttad vagy csak kitaláltad?
Nem egészen életszerű, hogy egy hosztesz csak úgy kapásból felismer egy államtitkárt. Pláne, hogy első blikkre hanyattvágja magát. Szóval egy kissé erőltetettnek érzem.

mehr luft 2010.07.18. 12:06:35

fosul írsz.

és hostess. nem hosstes.

drkovax 2010.07.18. 12:11:45

A "nagysierű" miniszter félrelép jut eszembe erről az írásról. Ez is olyan erőltetett, hazug, politikai manipulációs szándékkal készült böffenet, csak sokkal rövidebb. Add le valami régi szadeszos filmesnek, biztosan megveszik a következő propagandafilm forgatókönyvéhez.

zachar 2010.07.18. 12:19:16

"Félhangosan káromkodott egyet, talán le is kurvázta az elsiető lányt, belekortyolt egy újabb korsó sörbe, és büfögött egy jóízűt."

... és nem büdös kommunista kurvázta le?
... és nem ment utána megfenyegetni, hogy elintézi, ne kapjon állás sehol a városban, ha nem hajlandó leszopni?
Ej, ezek a fideszes államtitkárok már csak ilyenek...
A lány bizonyára politológushallgató "civilben", egyébként nehezen ismerne fel első pillantásra egy szétivott, nyomi államtitkárt...
Amúgy tök életszerű a történet...

Ami különösen fájt:
"Meghallgatta, hogy melyik most a legmenőbb kupleráj, kit kellene kicsinálnia, előretolnia, zsarolnia vagy a saját érdekeire hivatkozva manipulálnia."

g.b.show aljas Lendvai Ildikó?

postabelyeg 2010.07.18. 12:27:30

Kik a szereplők? Legalább az államtitkárt. Nincsenek képek az esetről? juj.hu se volt ott? Ők mindenhol ott vannak.

zachar 2010.07.18. 12:31:22

"Tudod, én már éltem meg olyan kort, amikor az a közmondás járta, hogy érted jöttünk (elvtárs...), nem ellened. Sőt, megéltem ezt a rendserváltozás után is (csak nem elvtárs volt a megszólytás...)."

De ugye ez alatt a dicsőséges, felvilágosult 8 év alatt nem volt ilyen problémád?
Esetleg úgy oldottad meg, hogy te mentél másokért?
Nem azt állítom, hogy maga egyenesen tekintetes Keller László főinkvizítor úr, de talán valamelyik csatlósa.

Rob67 2010.07.18. 12:51:35

@zachar: Beteg vagy?
Az egy dolog hogy a szocik ellopták a vagyon, igen.
De van Neked arról valamilyen fajta fogalmad milyen is egy diktatúra kisfiam?
Mentek érted, lesitteltek, bezártak?
Ha neked az előző 8 év volt a diktatúra, akkor nem vagy túl erős a nem is túl távoli történelmünkben :)
Hát tényleg nem jó a magyar oktatási rendszer, nem sok mindent tudtak neked megtatnítatni.
Olvass mert hasznos, főleg mielőtt megszólalsz és elképesztő tudatlanságról teszel tanubizonyságot.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.07.18. 12:58:24

@zachar: ki mondta, hogy fideszes? Ki mondta, hogy a történet nem 2006-os, 2002-es?

ej de rossz véleménnyel vagy a képviselôidrôl...

g.b.show 2010.07.18. 13:02:56

@szomorutojas: teljesen egyetértünk... az a rossz, aki rosszra gondol...

zachar 2010.07.18. 13:06:50

@Rob67: Félreértettél talán.
Nem hasonlítottam diktatúrához az elmúlt 8 évet.
Vagy azt írtam volna? Hol?

g.b.show viszont a rendszerváltás után is megélte, "a jövünk érted" kort.
Talán tőle kérdezd meg, hogy emlegeti egy lapon a Kádár-kort és az azt követő éveket.

"De van Neked arról valamilyen fajta fogalmad milyen is egy diktatúra kisfiam?"

Apád lehetnék, te troll.
Valószínűleg több fogalmam van róla, egyébként.

"Mentek érted, lesitteltek, bezártak?"

Kivégeztek, bazmeg.
Kétszer.

"Ha neked az előző 8 év volt a diktatúra, akkor nem vagy túl erős a nem is túl távoli történelmünkben :)"

A történelem a hobbim.

"Hát tényleg nem jó a magyar oktatási rendszer, nem sok mindent tudtak neked megtatnítatni."

Én még akkor tanultam történelmet barátom, amikor még Kádár írta a történelemkönyvet.
Nyilván eszedbe sem jutott.
Nyilván azért, mert fiatal vagy.
Nem gond, még van mit tanulnod.
Nem keveset.

g.b.show 2010.07.18. 13:08:33

@zachar: Te felismertél valakit? Szeretteted, példaképedet? Vagy mitől vagy ilyen dühös? Miért vagy biztos abban, hogy ez a történet tegnap játszódott? Ott voltál? Ott szerettél volna lenni? Vagy csal félre akarod érteni? Hogy még dühösebb lehessél?

g.b.show 2010.07.18. 13:13:33

@zachar: Talán kezdem érteni a dühödet. Én is gyűlöltem a Kádár-korszakot. 5 évesen láttam először apámat, mert Rákosi börtönében ült. Értem is jöttek, be is zártak. Ez nem érdem. Ahogyan az sem, ha belekeveredsz a rendszerváltó erők politikai kiszorítósdijába is... Hidd el, sokan szeretnénk ugyanazt: egymást gyűlölve semmire sem megyünk, azt hiszem.

zachar 2010.07.18. 13:14:45

"ki mondta, hogy fideszes? Ki mondta, hogy a történet nem 2006-os, 2002-es?"

Olvasd már el először az "írást" alaposabban.

"Elvégre ha meghoznak egy törvényt, amely legalább nyolc évet váratott magára, azt illik tiszteségesen megünnepelni."

Ja, hogy 30 éves a sztori, bizonyára.

"ej de rossz véleménnyel vagy a képviselôidrôl... "

Azokról a kreténekről vagyok rossz véleménnyel, akik Ifjúsági Magazin típusú teherbe-estem-apám-törülközőjétől-becsszó "történetekkel" masszírozzák egymás golyóit nagy átéléssel.
:)
Nyomikáim Fidesz lesz legalább 4 évig.
Lehet reszketni.
A nagymellű hoszteszeknek különösen.

u.i.: a legfontosabb, hogy ilyen kretén sztorikkal szórakoztassátok a nagyérdeműt, mert rendkívül kontraszelektív tud lenni. Hajráf!

zachar 2010.07.18. 13:22:58

"Hidd el, sokan szeretnénk ugyanazt: egymást gyűlölve semmire sem megyünk, azt hiszem. "

Egymást?
Én azt gyűlölöm, aki lerohasztja az országot, elbassza a pénzemet, az adómat.

A gyűlölködés...
Barátom, akkor nem kellene ilyen sztorikat kreálni.
Ugye, hogy ez kitalált sztori?
Ugye, hogy irodalmi munkásságod része?
Ugye, hogy MINIMUM azt nem HALLOTTAD, hogy "melyik most a legmenőbb kupleráj, kit kellene kicsinálnia, előretolnia, zsarolnia vagy a saját érdekeire hivatkozva manipulálnia."?

Hogy max. láttál egy részeg államtitkárt, és kiszínezted a történetet, mert az "kevés"?
Nem szégyen gyűlölni a Fideszt.
Csak jelzem, hogy ilyen történetekből százezer poszt is kevés lesz, hogy bemocskoljátok.
De nem gond, írkáljátok egyiket a másik után.
A Zindex kiteszi címlapra, heppik lehettek, ha ez a fokmérője a heppiségnek nálatok.

zachar 2010.07.18. 13:27:48

"g.b.show 2010.07.18. 13:02:56
@szomorutojas: teljesen egyetértünk... az a rossz, aki rosszra gondol... "

Jaa.
Rosszra gondoltam, mindent visszaszívok.
Ha asszondod nem idei a sztori.
Ha nem mondod azt, akkor meg elmehetsz a sunyiba, te sunyi zugblogger.

g.b.show 2010.07.18. 13:32:18

@zachar: "Nem szégyen gyűlölni a Fideszt."
Csakhogy én nem gyűlölöm. Én az országomat, a hazámat szeretem, és bárkinek megfogom a kezét, aki ebben és ennek segít.

És egyetértünk: "Én azt gyűlölöm, aki lerohasztja az országot, elbassza a pénzemet, az adómat." Ez sem párt-, inkább kor-specifikus.

Legalább harminc éve, hogy előfordulok nem irodalmi munkásságom révén fogadásokon. Legalább harminc éve látok részeg államtitkárokat. Is. És hallok mondatokat, feleket, egészeket, mikor hogy. Nem színezek. Legfeljebb sűrítek.

Nem mocskolódom, mert azt magam is utálom: csak rögzítek és emlékezem.

ReggieHammond 2010.07.18. 13:32:19

@zachar: Légy erős, az adóforintjaidat pont msot bassz@k el. Azért mert fontosabb az új kormánynak reprezentálni hogyha 200 millert mondunk akkor 200 miller lesz, és ha 2 millert akkor 2. Meg ha azt mondtuk kihúzzuk a devizahiteleseket a szarból akkor kihúzzuk. Vasárnap van, holnap indul a kereskedés. A CDF és az államkötvény kamat fel, a forint le.

Szerinted ezt nem te fogod fizetni ???

g.b.show 2010.07.18. 13:34:42

@zachar: Viszont egy kíváncsi kérdés: milyen a zugblogger? Mi különbözteti meg a nem zugbloggertől? Vagy ki? Te?

Nazgûl 2010.07.18. 13:39:51

Ez az alcsúti krimóban történt?

mehr luft 2010.07.18. 13:41:40

"Legalább harminc éve, hogy előfordulok nem irodalmi munkásságom révén fogadásokon."
1. 50+ éves vagy
2. van irodalmi munkásságod

...és a fentihez hasonló dolgokat irkálsz?

apokalipszis, most.

ReggieHammond 2010.07.18. 13:45:13

@zachar: " A történelem a hobbim" akkor barátom jegyzetelj de nagyon, mert a kormányűlésekről a nagyondemokratikus új kormányunk nem fog jegyzeteket készíteni. Elmúltak azok a szép idők amikor rögzítésre került a két fidesz favorit munkássága, Pozsgay és Szűrös Úré.

Gondolom ez mint történelmet kedvelő embert mélyen irritál.

zachar 2010.07.18. 13:45:42

Bazmeg én fizetem ki, de látom az értelmét.
Szarban van az ország, nem vetted észre?
Te elhiszem, hogy nem vagy szarban.
Én, és más százezrek viszont a megélhetés határán mozgunk.
... és minden intézkedésben látom, hogy AZ ÉN ÉRDEKEMBEN TÁRGYAL A ROHADT FIDESZ KORMÁNY, nem a befektetők hasznát keresi.

A világbajnok völgyhíd, meg a négyes metró , a sukorói buli, meg a többi százmilliárdos szoci biznic, meg a BKV, a FŐTÁV, az FKF, a Honvédség, és számtalan más korrupt geci, pártembereknek tízmilliárdokat kiöntő állami céges biznicek miatt vagyunk szarban.
Nem a gyűlölködés miatt bazmeg.
A szoci, nem Fideszes szintű, POFÁTLAN korrupció miatt.

Nekem ne szarjon senki maga alá az örömtől, egy részeg fideszes államtitkáros történettől, hogy "nalám, íme most leszünk igazán bajban, ilyen alakok jönnek".
Meg amiatt se, mert egy kibaszott plakátot ki kell tenni a közintézményekben. A minőségpolitikai nyilatkozat mellé (kb. annyian is olvassák el, mint azt).
Nemzethalál mi, meg vége a demokráciának?

zachar 2010.07.18. 13:46:46

"@g.b.show: Viszont egy kíváncsi kérdés: milyen a zugblogger? Mi különbözteti meg a nem zugbloggertől? Vagy ki? Te? "

Ez egy artikulálatlan, költői sértés volt bazze, nem fogom megmagyarázni.

zachar 2010.07.18. 13:50:36

"@ReggieHammond:
...Elmúltak azok a szép idők amikor rögzítésre került a két fidesz favorit munkássága, Pozsgay és Szűrös Úré."

Fidesz-favorit?
Milyen pozíciót kapott ez a két majom?
Milyen kár érte az országot?
Vagy ez is csak egy unalomig rágott kutyacsont, "ugye az igazi kommunisták ott ülnek a Fideszben"?

Csintalant kihagytad.
Kb. neki is annyi szerepe volt a Fideszes politikában mint Szűrös "kikiáltó" Mátyásnak, és Pozsgay Imrének (akinek egyébként jóval többet köszönhet az ország, mint minden MSZMP-s "pályatársának" együttvéve Németh Miklóstól Horn Gyusziig).

g.b.show 2010.07.18. 13:50:55

@mehr luft: Erre csak Neked szóló jókívánsággal válaszolhatok: Mehr Licht! (És ha nincs Friedrich nevű szolgád, mint Goethe-nek volt, akkor tárd ki magad...)

zachar 2010.07.18. 13:52:05

@mehr luft:
"1. 50+ éves vagy
2. van irodalmi munkásságod
...és a fentihez hasonló dolgokat irkálsz?
apokalipszis, most. "

3. Benfenntes fideszes körökben forog.

Jól álcázza magát, na.
:)

borovi 2010.07.18. 13:57:17

@zachar: Nagyon frusztrált vagy. Valami gyógyszert esetleg?...

ReggieHammond 2010.07.18. 14:04:28

@zachar: Hát mondjuk Pozsgay elvtárs helyet kap az alkotmányelőkészítő bizottságban ami a fentiek fényében kicsit vicces. "1950-ben lépett be az MDP-be, majd 1956-tól annak utódpártjának (MSZMP) tagja. 1957 és 1965 között az MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme igazgatója, majd 1968-ig a Bizottság agitációs és propaganda osztályának vezetője, 1969-ig annak titkára. Ekkor a KISZ KB sajtóalosztályának vezetőjévé nevezték ki." ... " 1988-ban az MSZMP Politikai Bizottsága tagja lett és visszatért a kormányba, előbb Grósz Károly, majd Németh Miklós miniszterelnöksége alatt államminiszter. Ebben az időszakban (1989–1990) a Tájékoztatáspolitikai, a Tudománypolitikai és a Nemzetiségi Kollégium elnöke is." forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Pozsgay_Imre

Ugye mint történelmet tanult embernek nem bagyon kell elmagyarázni hogy az "agitációs és propaganda osztály " mit is csinált.

DE LÁTOD ezzel nem lenne gond a KURVANAGYBAJ az hogy érdekes módon Horn, Németh Miki, és Fletó KOMMUNISTA (pedig szegénykém csak a KISZ-ig jutott) Pozsgay és Szűrös meg nem. By the way érdekes módon, Horn és Németh Miklós nevét kicsit jobban ismerik és respektálják mint Pozsgay úrét.

Egyeszer voltam egy Poszgay úr által tartott előadáson Lakitelken egy konferencia keretében, tudod Dali után szabadon azt adta elé hogy a "Rendszerváltás Én Vagyok". És tudod ez annyira ciki volt hogy a nem kifejezetten baloldali közönség jórésze is csak kínosan mosolygott ezen...

Csintalannal szintén a fentebbi a problémám érdekes módon ő a "jó" bűnbánó kommunista, ő valóban kényszerből volt a slepben, meg aztán persze belülről rohasztott, egészen a HÍR-tévés, különműsorig....

DE A LÉNYEGRE NEM VÁLASZOLTÁL, miszerint hogy éled meg (mint hobbitörténész) hogy egy demokratikus kormány lehetetlenné teszi az utókor számára hogy megismerjék a döntéseinek a hátterét, módját (esetleg személyi felelősségvállalást mert egy Nemzeti kormányban ugye a felelősség és a becsület is nagyon fontos- gondolom én )

TWK 2010.07.18. 14:05:22

A cikk lényege az időzítés volt. Ennyi.
Nem szabad az ilyen "savat felszívni".
Csak hergelitek magatokat! Kár!
Elvtársak, csak az időzítést nézzétek, és ha túl jó, nem kell szétkomentelni. Az malmára hajtja a vizet a "jó időzítőnek".

igazi hős 2010.07.18. 14:07:09

@zachar: "minden intézkedésben látom, hogy AZ ÉN ÉRDEKEMBEN TÁRGYAL A ROHADT FIDESZ KORMÁNY" Kimondottan a te érdekedben nem kell pályázat az MFB vagyonának el- (azaz át-)adásához? Te szeretnéd, ha megint egy nagy bank lenne, konkurencia nélkül? (Netán sok OTP részvényed van?)
A pofátlan korrupcióról meg kérdezz meg egy vállalkozót egy Fideszes vezetésű városban. Pont azt mondaná, mint egy szoci vezette városi pályatársa.

g.b.show 2010.07.18. 14:09:16

@zachar: Már-már megszerettelek. Az őszinteségedért, a költői sértéseidért. Azért, mert nálam is kibassza a biztosítékot a több tíz milliárdnyi ellopott adópénz, a korrupció. Mert én is azt szeretném, ha minden korrupt bűnhődne. Pártra és nemre való tekintet nélkül.

És akkor egyszercsak megakad a szemem ezen a mondatodon:
"Nyomikáim Fidesz lesz legalább 4 évig.
Lehet reszketni.
A nagymellű hoszteszeknek különösen."
És elszomorodom. A nagymellű hoszteszek nevében. Hát miről tehetnek ők?

És egyáltalán: te szeretsz reszketni? Szeretnél? Miért riogatsz ezzel bárkit is? Nagy- és kismellűt? Miért hiszed, hogy másnak, Veled esetleg egyet nem mindenben értőnek máris reszketnie kellene, sőt, reszketnie folyamatosan 4 vagy 8 évig?! Rajtad kívül nincs szeplőtelen?

zachar 2010.07.18. 14:17:01

@ReggieHammond:
"DE A LÉNYEGRE NEM VÁLASZOLTÁL, miszerint hogy éled meg (mint hobbitörténész) hogy egy demokratikus kormány lehetetlenné teszi az utókor számára hogy megismerjék a döntéseinek a hátterét, módját (esetleg személyi felelősségvállalást mert egy Nemzeti kormányban ugye a felelősség és a becsület is nagyon fontos- gondolom én ) "

Nem tetszik.
Ugyanakkor csak másodsorban vagyok hobbitörténész, elsősorban a megbízója vagyok ennek a kormánynak. Azzal bíztam meg, hogy a erre a qrva szar helyzetre találjon megoldásokat.
HA sikeres lesz, akkor nem érdekel a döntéseinek háttere. HA sikertelen lesz, akkor soha többé nem fogok rájuk szavazni.

Fletóék tök demokratikusan jártak el, mi?
Ismered a döntések hátterét?
Egy lófaszt ismersz.
A végeredményt ismered.
Szerinted indulna bármilyen eljárás a saját jegyzőkönyveik alapján? Történne bármi, ha nem dobnák fel egymást az ügyészségen?

A kőröshegyi völgyhid szabályosan épült?
Hát persze.
Annyi, hogy lett volna alternatíva, ami negyedébe kerül.
De minden szabályos volt.

Ha megérted, hogy tök szabályosan, mindent jegyzőkönyvezve is lehet százmilliárdokat kisíbolni, akkor közelebb kerülsz az igazszághoz.
Közbeszerzések... cccc.

Az egészségügy tönkretételéért szerinted bárkit is felelősségre fognak vonni? Ismerjük, kik írták alá a döntéseket. És?

ReggieHammond 2010.07.18. 14:19:44

@g.b.show: Mert ilyen egy IGAZI DEMOKRATA. Akinek a demokrácia addig jelent valamit amíg hatalomra kerül. Amíg a szabályok sohasem rá csak másokra vonatkoznak. A NÉP nevében cselekhisz hiszen a NÉP erre felhatalmazta. Sajnos az elmúlt században már láttunk egy két ilyen népvezért. Valahogy nem volt jó vége.

És aki félre szeretne érteni ki kell ábrándítanom: nem az új kormányfőnkre gondolok, neki több intellektusa van mint postolónknak.

zachar 2010.07.18. 14:24:05

@g.b.show:
"És elszomorodom. A nagymellű hoszteszek nevében. Hát miről tehetnek ők?"

Nagymellűek, ez adottság (kivéve, ha nem).
De ki kötelezte őket, hogy hoszteszkedjenek?

"És egyáltalán: te szeretsz reszketni? Szeretnél? Miért riogatsz ezzel bárkit is?"

Nem szeretek reszketni, eddig sem reszkettem, eztán se fogok.
De ugye te írtad, hogy a rendszerváltás után folytatódott az "érted jöttünk"?

Na aki a rendszerváltás után reszketni méltóztatott, annak itt a lehetősége ismét reszketni.
Mondhatnám, hogy hülye az ilyen.
Reszketni emberi jog.
Kb. mint az ágyba pisálás.

" Nagy- és kismellűt? Miért hiszed, hogy másnak, Veled esetleg egyet nem mindenben értőnek máris reszketnie kellene, sőt, reszketnie folyamatosan 4 vagy 8 évig?! Rajtad kívül nincs szeplőtelen?"

Ma divat, sőt kötelező reszketni, rettegni bizonyos körökben.
Hívhatod ballib köröknek, civil köröknek, orbánfób köröknek...stb.

Onnan ismerszik meg, hogy ki tartozik ide, hogy úgy tesz, mintha komolyan venné a reszketésre való felhívást.

Szarom le, hogy bárki reszket, vagy nem reszket.
Reszpekt.

ReggieHammond 2010.07.18. 14:29:34

@zachar: Látod megint tévedésben élsz: soha nem mondtam hogy a Völgyhíd szabályosan épült, sőt arra is kurva kíváncsi vagyok / lennék hogy ki mikor kinek telefonált a Sávoyi motorpálya biznisz/humbug ügyében, vagy például a Velencei tóhoz tervezett megakaszinó ügyében. Azért mert nem vagyok Fidesz fan még nem értek egyet azzal hogy szétlopják egyesek az "államot". De a probléma ott van hogy az új kormányunk se jobb mint az előző:

1: fentebbi kollega már említette: szépen kihúzták a közbeszerzési törvény alól a nagyberuházásokat = 0 kontroll 0 versenyeztetés. Szerinted lesz így alacsonyabb ár ?? Szerinted nem a haver fogja csinálni (mint ahogy eddig is de állítólag a VÁLTOZÁSRA szavaztál)

2: Devizahitelesek kisegítése: szerinted 10 "bajba jutottból" hány azért nem tudja fizetni mert túlvállalta magát vagy abban bízott hogy "ááá úgysem raknak ki a lakásomból", elhiheted nem 20% A megmentésük a te nagyonsúlyos adóforintjaidból fog menni. És pl ha lesz egy "állami lakáskezelő" ahonnét visszalízingeli az "adós" a lakást és a "rezsit" se fizeti MI LESZ ???? Ja hogy akkor te fizeted a lakhatását. Nice.

3:Állami földalap állami elővásárlási joggal ami majd annak osztja ki a földet aki valóban megérdemi, ugye ezt te sem hiszed komolyan.

A lényeg a lényeg: nagyon szívesen látnám (mint ahogy a blog írója is) hogy a VÁLTOZÁS kormánya valóban változtat ami nem a brutális kádercserét jelenti - de ezt is leszarom mert a szocik is ezt csinálták max nem ilyen gyorsan - de az a bajom hogy pont azt látom hogy szavazatokért és holmi "nemzeti felelősségvállalásra" hivatkozva kúrják el az adóforintjaimat.

zachar 2010.07.18. 14:35:31

@igazi hős:
"A pofátlan korrupcióról meg kérdezz meg egy vállalkozót egy Fideszes vezetésű városban. Pont azt mondaná, mint egy szoci vezette városi pályatársa."

Barátom, ezt hallom minden TISZTESSÉGES fidesz-fóbtól, hogy egyik politikus olyan mint a másik.
Nem fogok fejezetet nyitni ennek, de az Orbán-kormány 4 évével meg voltam elégedve, AZZAL EGYÜTT, hogy nem tetszett a koronaúsztatás, a swatchórázás, az orbánbánya, a tokajozás, a ...stb.
Mert ezek TÖREDÉKÉT sem tették ki a rákövetkező 8 év disznóságainak.
Orbán egy jól menő országot adott át, nem egy nyakig eladósodottat, egy csődben lévőt, egy megszorításokra kényszerülőt.

Tehát összefoglalva az értetleneknek:
Fidesz=picike, emberi korrupció
MSZP=a következő évtizedekre eladósító gigakorrupció

Részeg, hoszteszlányok nyakába csókoló, majd káromkodó államtitkár, ha van, hát leszarom.
Tyúkszaros, gagyi, olcsó hangulatkeltés(i kisérlet) ez, barátaim.

ReggieHammond 2010.07.18. 14:42:13

@zachar: de azért elég jól meghempergtél a tyúkszarban. ahhoz képest.

"a magunk módján mi is figyeltetünk, aki mögöttetek áll az a mi emberünk" Kontroll Csoport - Besúgók és provokátorok

mehr luft 2010.07.18. 14:46:27

@g.b.show: korábban azt gondoltam, h ami szar, arra nem bűn rámondani, h szar.
de az előző - igen szellemes - replikád rávilágított (haha), h tévedtem.

ez jó. mit jó? NAGYSZERŰ.
majdnem annyira, mint a jóban rosszban.

zachar 2010.07.18. 14:48:36

@ReggieHammond:
Vess meg érte, nem fogok ezekről itt vitát nyitni (vagy abban részt venni), ez nem az a közeg.
Ez az a közeg, mint amit a sztori is jól jellemez.
Kis laza uborkaszezoni fideszbasztatás.

"1: fentebbi kollega már említette: szépen kihúzták a közbeszerzési törvény alól a nagyberuházásokat = 0 kontroll 0 versenyeztetés. Szerinted lesz így alacsonyabb ár ?? Szerinted nem a haver fogja csinálni (mint ahogy eddig is de állítólag a VÁLTOZÁSRA szavaztál)"

Ilyet írsz: KÖZBESZERZÉS?
Hogy közbeszerzés nélkül nincs verseny és alacsony ár? Azzal meg csak az van?
De remélem ordítva röhögtél közben?
Autópályák?
Na, kuncogsz már?
BKV autóbuszok?
Csiklandoz mi?
... stb. áhh.

Nem szeretnék tippeket adni, de aki a Fidesz és Orbán bukását szeretné látni, és bizonyos benne, hogy ezek a legszemetebb banda, felállva tapsoljon minden központosító intézkedésnek, mert ezek éppen hogy növelik a kormány felelősségét.
Nincs mire hivatkozni, ha minden eszközük megvolt.

"Devizahitelesek kisegítése: szerinted 10 "bajba jutottból" hány azért nem tudja fizetni mert túlvállalta magát vagy abban bízott hogy "ááá úgysem raknak ki a lakásomból", elhiheted nem 20%"

Fogalmam sincs, de neked sem.
Ezt hívják politikai demagógiának.
Mint amikor a tandíj mellett érveltek a sok lusta, részeges, bukdácsoló egyetemista képét sujkolva.

"A megmentésük a te nagyonsúlyos adóforintjaidból fog menni. És pl ha lesz egy "állami lakáskezelő" ahonnét visszalízingeli az "adós" a lakást és a "rezsit" se fizeti MI LESZ ???? Ja hogy akkor te fizeted a lakhatását. Nice."

...és ha nem lesz ilyen lakáskezelő, akkor mi lesz?
A lerobbant, nyomorgó családok szociális ellátását nem én fogom fizetni?

zachar 2010.07.18. 14:49:37

@ReggieHammond:
"de azért elég jól meghempergtél a tyúkszarban. ahhoz képest."

Ja, szóba álltam veled.
Örüjjé.

zachar 2010.07.18. 14:51:00

@mehr luft:
"ez jó. mit jó? NAGYSZERŰ.
majdnem annyira, mint a jóban rosszban. "

Nekem a "Blikk-értesülések" jutottak eszembe, de a Blikk legalább rádobja a költséget, hogy megágyazzon a sztorinak.

g.b.show 2010.07.18. 14:51:14

@ReggieHammond: nekem is eszembe jutott 4 sor - bár a Te idézeted most itt nagyon pontos és fontos volt...

nekem a fiatalon elment Utassy József négy sora jutott eszembe, mert vagy harminc éve erőt ad:

"VÉGÜL IS mondd, miért utálod,
hiszen igaza van a kölyöknek,
ki térdig gazban jár, s ujjáról
mégis hétpettyes örömöt röptet!"

átlátó 2010.07.18. 15:23:56

A politikusok fatöküek az ilyesmihez. Rövidujjúing-nyakkendő kombóba bújt faszkalapok, makkoscipő nélkül.

tkazmer 2010.07.18. 15:38:19

@zachar: bakker, egy remek írás topicját tökéletesen sikerült összetrollkodnod különböző politikai eszmefuttatásokkal arról, hogy ki mikor mennyit lopott és csalt mondjuk az elmúlt 8 évben. Igen, így van, loptak csaltak, stb....de erről szól ez az írás?
Ügyesen sikerült a sok-sok éve Kádár alatt megtanult történelemtudásoddal és hobbiddal megragadnod a lényeget, gratulálok. Kifejezetten lényeges pont a történetben, hogy éppen ki van kormányon, tényleg.
Való igaz, hogy van arra utalás, hogy mostani a történet, tehát tényleg nagyon valószínű, hogy ha igaz, akkor egy fideszes államtitkár a főszereplője. De változtat ez valamin?
Vagy másképp: szerinted az elmúlt 8 évben, vagy akár az elmúlt 20 esetleg 65 évben másképp volt, lett volna?

csi szi 2010.07.18. 15:44:26

Vajon az elmúlt 8 évben publikált-e hasonlót a t. jótollú szerző? Vagy celebekről, topmenedzserekről stb.?
Nem kételkedek benne, hogy van jó pár szaralak, a mostanság kormányra került sleppben is, simán meg is történhetett valahol a leírt eset (bár nem tudom milyen minőségben volt ott a t. szerző, vagy esetleg a molesztált hoszteszlánytól hallotta a sztorit?), ez nem döbbentene meg túlságosan. De azért kicsit kilóg a lóláb...

csi szi 2010.07.18. 15:46:54

A másik, hogy szerintem rohadt zavaró ez a betű és háttér együtt, fel kellett nyomnom a kontrasztot a monitoron, hogy el tudjam olvasni hunyorgás nélkül. De lehet, hogy csak nekem rossz a szemem.

Netuddki. 2010.07.18. 15:54:09

@zachar: Jellemző fideszdrukker hozzáállás. Ha a mienk lop az nem lopás, ha a másé akkor az bizony tolvaj.

Mellesleg egy büdös szó nem volt arról, hogy fideszes az államtitkár. Sőt még arról sem, hogy nem fotosop.
Persze az is egy érdekes kérdés, hogy simán el tudnád képzelni a saját csapatban játszó államtitkárról a fenti esetet. Annyira, hogy már mentegeted is. Nem te vagy az az államtitkár? XD

g.b.show 2010.07.18. 15:55:56

@csi szi: Nincs lóláb! Nincs mögöttes szándék! Egy történet van/volt csupán.

Azért, hogy a világot ne csak vagy-vagy alapon éljük és ítéljük meg. Hogy ne mondhassuk, ez kis korrupció, ezt elnézem, ez nagy, ezt akkor meg nem. Hogy mondjuk azt inkább: kis korrupcióért kis büntetés, nagyért nagy jár, de büntetés mindenképp! Hogy lássuk a lehetőségeinket, semmilyen szín ne vakíthasson el se napokra, se évekre. Hogy ne legyünk büszkék arra, amiért szégyenkeznünk kellene. Ismétlem: ez sem pártspecifikus.

És igen: majd negyven éve írok publicisztikát (is), és ha valamire igyekszem büszkének lenni, az talán a tisztességem.

Mondom, nincs lóláb. Persze gyanakodni mindig könnyebb. Megdöbbenni is. Nem megdöbbenni? Olykor az se jobb. Én egy élhető országot szeretnék, nem szétszakítottat: és akkor partner vagyok a rendszerváltás befejezésében.

ReggieHammond 2010.07.18. 16:02:22

@zachar:

Közbeszerzés: képeld hogy ezeknél névlegesen volt kontroll most az sem lesz.

Devizahitel: Bankban dolgozok - ennyit a politikai demagógiáról

Devizahizelesek kisegítése: talán végre egyszer a magyar történelemben (amit annyira kedvelsz) lenne egy olyan generáció/réteg aki (mivel másképp úgy látszik nem megy) a saját bőrén tanulja meg hogy egy aláírt szerződés mindkét félre vonatkozik. Talán a gyerekeik (bár őket sajnálom a legjobban) megtanulják hogy 2x netto 70 ből nem lehet megélni és 90 ezret törlesztésre fizetni. (de sajna új kormányunk épp a konzekvenciák elkerülésén ügyködik)

Netuddki. 2010.07.18. 16:03:13

@zachar: Hát valami baj lehet az értékítéleteddel.
Azért kíváncsi lennék, ha a TE lányoddal történne ilyen, akkor mit szólnál?

ReggieHammond 2010.07.18. 16:04:31

@zachar: Neked is kellemes délutánt !

Netuddki. 2010.07.18. 16:05:51

@g.b.show:
Nos, ha nem fotoshop, akkor megtudhatjuk végre kiről is van szó?

g.b.show 2010.07.18. 16:09:44

@ReggieHammond: Mindenkinek szép napot és hetet, Hölgyeim és Uraim!

zachar 2010.07.18. 16:22:27

@kovi1970:
Nem tudhatod meg.
Érted?
Ez a lényeg.
Fideszes államtitkár, konkrétumok nélkül (ki az, mikor történt, kivel történt, hol történt).
Ez propahanta-szösszenet, ébresztő...

zachar 2010.07.18. 16:33:28

@g.b.show:
Csak egy aprócska kérdés, Bányai Gábor úr (az oldal impresszumából kerestem ki a becses nevét).
Maga ugye ez a Bányai Gábor?

mediapedia.hu/banyai-gabor

www.mtv.hu/arckepcsarnok/index.php?_page=adatlap&_id=497

Elismerésem a pályafutásáért, tényleg.
Kivéve a Jóban, rosszbant, de valamiből nyilván meg kell élnie, hehe.
Legalább annyira sikeres és jövedelmező munkákat kívánok Önnek, mint amilyenekben most van része!

Fullánkos Algol 2010.07.18. 16:48:30

@zachar: Hát bazz a fajtád miatt érdemli meg ez a nép ha eladják rabszolgának… persze a te komcsid jó komcsi… de ha tényleg akkora szent ott mindenki, és ha történt volna bármi változás is, akkor vajon miért nem volt képes a parlament bármelyik oldala is elfogadni valamilyen a volt ügynökök leleplezéséről szóló törvényt az elmúlt 20 év alatt, mint azt megtették más k-európai volt szoc. országok? Nyilván szerinted csak azért takargatnak fölöslegesen, hogy nőjön a zsarolhatóságuk, grat

zachar 2010.07.18. 16:55:55

@Fullánkos Algol:
Hol, melyik országban élsz te?
Az ügynökök leleplezése?
Az eredeti listákat még időben elzárták megbízható elvtársak. Hja, ha nincs forradalom, akkor van idő a takarításra...

Az ügynökök megbízói ismertek. ... és?
... most már a demokráciát építik.
Egyikük, aki többek között a Fideszről és Orbánról kért és kapott jelentéseket, épp a baloldal vezére, igazi demokrata
(néhány éve hochkulturált értelmiségi körökben, mint amilyen Bányai úré, illett igazán és szenvedélyesen rajongani Fletóért és az ő forradalmi demokrata hevületéért...).

Ungváry Krisztiánt nemrég ítélték 2 millió forint kártérítésre személyiségi jog megsértése miatt, amiért megírta, hogy Kiss László alkotmánybíró a rendszerváltás előtt a pécsi egyetemen az állambiztonságnak dolgozott.

Miről beszélünk????

g.b.show 2010.07.18. 17:25:48

@zachar: Köszönöm. és ha már ilyen jól összemelegedtünk, megtarthatjuk a tegezést is, szervusz!

Egyébként már évek óta semmi közöm sem a sorozathoz, sem a kereskedelmi tévéhez. Mostanában dokumentarista, szocio-sorozatot próbálok készíteni, mesét írok, és mint oly sokan, próbálok emelt fővel megélni. A magam köreiben, kedves és szenvedélyes, okos és hibázó emberek közt, a város peremén.

Hogy milyen az értelmiségi kör? Hogy tényleg kulturált-e? Hogy abból is csak egyfajta volna, ahogy feltételezed? Hogy érdekel-e engem, hogy miért illik rajongani? S hogy tényleg mindenki az "illik" után menne?!

Lehet, hogy legközelebb ez ér majd meg egy új blog-bejegyzést...

zachar 2010.07.18. 17:33:47

@g.b.show:
O.k.!
Azért a tejgyári segédmunkás időszakért külön respekt!

Fullánkos Algol 2010.07.18. 17:44:43

@zachar: ha most ezzel a forradalom hiánya miatti takarításra akarod fogni a fidesz tétlenségét, akkor ez kettős mérce, pl ndk-ban sem meg máshol sem volt nagyobb forradalom mint itt, ami akadályozta volna a takarítást, aztán ők mégis képesek voltak nyilvánosságra hozni a dolgokat. pont ez a baj, hogy uk-t elítélik, és ezt a te kedvenc megbízható elvtársaid is ugyanúgy hagyják

zachar 2010.07.18. 17:59:01

@Fullánkos Algol:
Nyilván vitázhatnék veled arról, hogy a rendszerváltáskor NORMÁLIS ilyen tabula rasa-t csinálni, 20 évvel utána már lehet, hogy többet árt, mint használ.
Ugyanis nem minden ügynök volt égetnivaló gazember.

Nem tudom mennyire ismered, milyen alapon ment a beszervezés, milyen munkaköröknél volt kötelező jelenteni, és kik kapták a jelentéseket, milyen célokra használták azokat.

Rengeteg ügynököt zsaroltak.
Nemcsak a beszervezéskor, hanem utána is, éppen azzal, hogy beszervezték, és jelentéseket írt.

Ne legyen kétséged arról, hogy a mai közélet politikusairól, akik a rendszerrel szemben álltak már régen kiszivárogtatják a kompromittáló adatokat.
Nem kell mondanom, melyik mai politikai erő közelében vannak ezek a listák...

A te csőrödet nem bassza, hogy akik megrendelték a jelentéseket, és életekről, sorsokról döntöttek egy könnyed munkamegbeszélés alatt, azok most büntetlenül fasisztázhatnak, antiszemitázhatnak, gucsmolhatnak?

Esetleg rájuk szavaztál, fődemokrata?

zachar 2010.07.18. 18:05:25

1ébként érdekes megfigyelésem, hogy már hónapok óta csak olyan antifideszesekre lehet bukkanni a fórumokon, és blogokon akik nem szavaztak se az MSZP-re, se az SZDSZ-re.
Ezek a szavazók eltűntek, hallgatnak, sose vótak.
Mindenki civil lett egyszeribe, és párthovatartozás nélküli.

Fullánkos Algol 2010.07.18. 18:14:13

@zachar: Csak annak árt többet mint használ, aki azóta is haszonélvezője a zavarosban való halászásnak. Nyilván nem volt mind égetnivaló, de ez mindkét oldalra igaz, és ha a narancsod nem lenne sokkal lényegibb pontján rohadt mint holmi csintalanságok, akkor már rég lépett volna, mert ő vesztette volna a kevesebbet. Aki nem nézi hülyének a választókat az el tudja magyarázni, hogy miért tette ő jobb szándékkal esetleg mint más, ha ez így lenne. Mint ahogy máshol ez sikerült, csak itt nem, de hogy ez miért van így, az még mindig nem jut el az agyadig.
Szóval azt próbáld meg elmegyazázni hogy miért nem lehet itt azt amit máshol igen, ha sikerül, addig is pápá

zachar 2010.07.18. 18:31:14

@Fullánkos Algol:
Nem érdekel az ügynöklista.
:)
Legyen rend és legyen biztos a megélhetésem.
Aztán majd visszatérünk rá.

Fullánkos Algol 2010.07.18. 20:24:38

@zachar: Rend meg biztos megélhetés a rendszerváltás előtt volt, a diktatúrában, ott, ahova most önként szavazta vissza magát ez a nép, és ami sokkal kiábrándítóbb, mint amikor kívülről jött a kényszer.
A kérdésedre válaszolva meg most nyilván nem a szocikra szavaztam, viszont a fideszre utoljára 98-ban, és rájuk kizárt hogy még valaha is, mert még mindig jobb bármennyi nem elég ügyesen burkolt lopás amit viszont le lehet váltani , mint ugyanaz jobban burkolva, és sokkal diktatórikusabb bebetonozásra készülve.
Ha meg neked ez a fasza, akkor semmi erkölcsi alapod arra, hogy megsértődj mikor fordított felállásban téged ítélnek halálra.

zachar 2010.07.19. 17:47:19

A reszketéshez...

elmondo.blog.hu/2010/07/19/ne_legyen_leszamolas

"A demokratikus jogállam magyar híveiként tiltakozunk a Fidesz „elszámoltatási” kampánya, a vezető Fidesz-politikusok fenyegető nyilatkozatai ellen, és felhívunk mindenkit a szabadság védelmére."

A Magyar Demokratikus Charta Tiltakozó Nyilatkozatából

Kár lenne az elszámoltatást kampánynak minősíteni. A demokratikus jogállam híveként megijeszt, hogy politikai tisztogatással illetik, ha valaki a kétes ügyek mögött keresi a politikai felelősöket.
...
Divat a demokráciát félteni. Hát had tegyem én is ezt. Félek, hogy elszámoltatás nélkül egy teljes generációban irtódik ki ismét a demokratikus jogállamban való hit.

zachar 2010.07.19. 17:50:09

@g.b.show:
Ha csak egy picit vennéd világosabbra a szöveg színét, nagyságrenddel olvashatóbb lenne:
pl: #aaa

g.b.show 2010.07.19. 20:31:21

@zachar: próbálkozom, hidd el! az a baj, hogy nekem mac-em van, és azon tökre másként látszik - de próbálkozom, és kösz, hogy szóltál!!!

ami a "reszketést" illeti: féljen az, akinek van félnivalója! én mélyen egyetértek az elszámoltatással - nem kenyerem a leszámolás. ha az előbbi történik, annak nagyon örülök! mert a szabadság záloga a tisztesség, azt hiszem.

Komment_Elek 2012.11.14. 16:37:33

Lassan két és fél év után újra olvastam a sztorit, és látom, azóta mások is írtak bőven. Megdöbbentő, az első hsz-ek milyen egysíkúak - több értelemben is.

Remélem, azóta azért közülük többen elgondolkoztak az utóbbi idők eseményein, és hogy mi várható még. (Hadd ne mondjam pl. hogy hova vezet az ilyen erkölcs intézményesítése egy ország vezetésére.)
süti beállítások módosítása